Andro Roosi sõnavõtt Eakate Festivalil
Uuendatud 15 mai 2023
Tartu Hoiu-laenuühistu juhatuse esimees Andro Roos osales eile Maalehe korraldatud Eakate Festivalil, kus kõneles teemal "Kas ühistulisel tegevusel on Eestis tulevikku?"
 
Festivalil räägiti ka hoiu-laenuühistute olevikust ja tulevikust ning üheks teemaks oli hoiu-laenuühistute seaduse muutmine ning ühistute kontrollimine. Küsimuse kohta, mida Tartu HLÜ sellest arvab, vastas Andro järgmist: „Riik ei teinud seda, mida seadus ette näeb – rahapesubüroo ei kontrollinud neid kahte hoiu-laenuühistut.“
 
Rääkides aga hoiu-laenuühistute tulevikust sõnas Andro, et kümne aasta pärast võiks Tartu hoiu-laenuühistu liikmete arv olla sajakordne - praeguse 4000 asemel 400 000.
 
„Pangad on võõrnähtused, sest neil on vähe omanikke. Raha tilgub ühe või kahe inimese taskusse. Ühistud kuuluvad oma tuhandetele ja kümnetele tuhandetele liikmetele,“ rääkis ta, miks hoiu-laenuühistuid tema arvates pankadele eelistada.
 
Teema oli väga põnev, mida näitas ka suur hulk kuulajaid, kes olid Tartus ERMis toimunud festivalile tulnud.
 
Kindlasti tuleb lähiajal veel mitmeid üritusi, kus on võimalik kuulata sõnavõtte hoiu-laenuühistute teemal, nii et jälgige ikka meie sotsiaalmeediat ja kodulehte, et olla kõigega õigeaegselt kursis!
 
Tartu Hoiu-laenuühistu
 
 
 
 
 
 
+372 740 7134